1

Téma: HASP problém s driverem

Dobrý den.
Právě jsem nainstaloval systém Windows 7 pro, 32bit.  Proběhly veškeré aktualizace z Windows update.

Jakmile však chci nainstalovat Hasp driver, stažený z formica.cz, při instalaci PC spadne a už nenajede systém. Skončí vždy těsně před najetím na plochu.
Vždy černá obrazovka a restart, tedy nenastane ani modrá smrt.
Pomůže pouze obnovení systému. Prosím co s tím mám dělat? Myslím , že by za to mohla moci některá z aktualizací, ale nevím která.

2

Re: HASP problém s driverem

Dobrý den, tohle je bohužel situace, která se čas od času opakuje, typicky s automatickými aktualizacemi Windows (má-li je uživatel zapnuté).  Pokud jde o drivery klíče, výrobce na svých stránkách (https://sentinelcustomer.gemalto.com/sentineldownloads/) momentálně má verzi o setinu vyšší (a dva měsíce novější), než máme vystavenou zde: http://www.formica.cz/utility.html (jde tam o položku Sentinel HASP/LDK - Windows GUI Run-time Installer).  Můžete případně zkusit, zda to pomůže, ačkoliv velkou pravděpodobnost bych neviděl.

Dále Vám umím jen doporučit smazání všech starých driverů před instalací nových, příkazem:

haspdinst.exe -fr -kp -purge

Jinak zbývá už jedině konsultace s pracovníkem firmy Atlas dovážející klíče, ten však naneštěstí bude v Praze až v pátek.  Spojení na něj Vám pošlu e-mailem.

3 Naposledy upravil: jarex (2018-09-04 16:35:48)

Re: HASP problém s driverem

Děkuji mnohokrát za uvedený odkaz. Vámi uvedený driver v instalátoru (Sentinel HASP/LDK - Windows GUI Run-time Installer)  funguje korektně.