1 Naposledy upravil: Zolo (2015-12-16 15:51:33)

Téma: Trable s Windows 10 po aktualizaci

Zdravím, minulý týden proběhla aktualizace operačního systému Windows 10 a u programu Layout když opouštím program, vyskočí hláška: "ERROR: Path C:\Program Files\Formica4.40\Layout\Layout.Cnf not found."
Přitom konfigurace byla předtím uložena na úplně jiné adrese: c:\Users\USER\AppData\Roaming\Formica\Layout.Cnf , ale přesto při opuštění programu se snaží zapsat konfiguraci na tu adresu výše.
Snažil jsem tu konfiguraci uložit ručně přes Options->Save Configuration uložit konfiguraci jiné místo, které by nebylo pouze ke čtení, jak se domnívám, že právě Windows 10 některé lokace uzamknul.
Jako uživatel jsem i členem skupiny Administrators ale přesto to na tu první adresu, co požaduje nejde uložit (chráněné asi proti zápisu) a na tu druhou nebo jakoukoliv jinou adresu uložím konfiguraci, tak to ignoruje a znovu chce při dalším spuštění programu načítat a ukládat konfiguraci na tu první adresu.
Nevím co mám udělat, aby Formica dokázal znovu ukládat konfiguraci. Bez toho je práce hodně otravná...
Děkuji za pomoc.

2

Re: Trable s Windows 10 po aktualizaci

Dobrý den, jen bych nadhodil dvě možnosti, které by snad stály za vyzkoušení:
1) spustit Layout jako správce, což by zápis konfiguračního souboru do podstromu \Program Files asi umožnilo alespoň jednorázově;
2) Program Layout instalovat mimo tento podstrom, kam máte i jako uživatel neomezená práva přístupu.

Jinak ten podstrom ...\AppData\ by měl sloužit právě k uložení pracovních kopií souborů, zdánlivě uložených tam, kde chybí právo je zapisovat.  Jinými slovy, kdyby vše fungovalo, jak má, konfigurační soubor by fyzicky byl v podstromu ...\AppData\, aniž byste si toho na první pohled všiml.  Ale detailní funkci u Windows 10 bohužel neznám.

3

Re: Trable s Windows 10 po aktualizaci

Znovu jsem nainstaloval celý návrhový systém mimo systémový adresář a už to zas funguje, jak má. Akorát jsem znovu musel nastavit všechno podle sebe.