1

Téma: Pad s frézovanou drážkou

Chci vytvořit pad, do kterého se má vejít Faston (6,3x0,8). Máte někdo nějaký návrh, jak to udělat? Můžu udělat krajní díry a naznačit frézování, ale nevím, jestli je to nejlepší postup. Díky za návrhy. P.S. vím, že pájet faston do DPS není nejběžnější řešení, nicméně zákazník tvrdí, že je to nejméně pracné řešení.

2

Re: Pad s frézovanou drážkou

Dobrý den, nejlepší by asi bylo naznačit dráhu nástroje v nějaké samostatné vrstvě, určené jen pro frézování.  Na úrovni padu to sice nejde, ale je to snadno možné na úrovni pouzdra v knihovně, které ten faston bude představovat.  (To by navíc mělo obsahovat i pájecí bod bez otvoru.)

Doufám, že Vám k tomu v týdnu něco napíše někdo z uživatelů, kteří s frézováním otvorů mají praktické zkušenosti.

3 Naposledy upravil: Tomáš Och (2015-09-28 14:59:33)

Re: Pad s frézovanou drážkou

Dobry den, frezovani ovalnych padu delam bezne. Mam vyclenenou samostatnou vrstvu, kde mam drahu frezy a okraje desky. Staci si ve vrstve frezy nakreslit obrys otvoru. Pres to, s dostatecnym mezikruzim, nakreslit med a odmaskovani. Ve specifikacnim listu upozornete vyrobce desky, ze deska obsahuje ovalne pady a ve vrstve frezovani je vyznacen tvar padu. Samozrejme je dobre se o tom nejprve s vyrobcem poradit. Predevsim kvuli freze, nevim, jak tenke nastroje maji. Mam dojem, ze jsem zatim nepotreboval diru uzsi jak 1mm, ale frezu 0,8mm budou mit urcite.
Mimochodem, nedelaji se nahodou pajeci fastony do DPS se dvema pinama? napr.tento: http://www.gme.cz/faston-do-dps-ls1560-p899-012

4

Re: Pad s frézovanou drážkou

Děkuji za rychlou odpověď. Udělám to tak, jak jste mi poradili.
Koukal jsem na nějaké konektory do desky, ale potřeboval bych samici. Tu jsem v GME nenašel, ale nehledal jsem nijak usilovně. Nicméně zákazník preferuje připájení natvrdo, pokud by to  bylo možné. A náš zákazník, naše paní :)