1

Téma: konverze Ferda 3.50 do Layout

Dobry den

mam v archivu nekolik navrhu ve Ferdovi 3.50. Nyni bych je rad pouzil - existuje nejaky program pro konverzi navrhu ve Ferdovi do programu Layout?

Pro jednoduche navrhy byl Ferda vynikajici - minimalni potreba casu pro pripravu pred vlastnim navrhem. Bohuzel vystup pro tiskarnu pouze na LPT, ktere soucasne tiskarny nemaji.

Velice dekuji za odpoved.

Mirek Cespiva

2

Re: konverze Ferda 3.50 do Layout

Dobrý den, taková možnost převodu existuje (přestože o trošičku složitější než spuštěním jediného programu) a je zde popsána v tomto vlákně: http://www.formica.cz/forum/viewtopic.php?id=133 .  Jakmile desku úspěšně otevřete ve verzi 4.40, můžete veškeré výstupy vygenerovat navíc i v ???technologické verzi???, která je fakticky dostupná bezplatně.

Vedle toho jsem někdy loni dostal dotaz ohledně zveřejnění zdrojového textu F. Mravence 3.50.  Ten sice již před 13 lety vyšel na CD vydaném nakladatelstvím BEN (http://www.formica.cz/fmravenec.html), to však je již dávno rozebrané.  Bude-li zájem, zdrojové texty časem zveřejním zde; asi bych mohl přidat i ty k programu Update, zmíněnému v citovaném vlákně, aby popisovanou úpravu nebylo nutno dělat ručně.  (Sám ostatně též někde mám pár zhruba 30 let starých desek, na které bych se rád příležitostně podíval znovu, bude-li čas.)

3

Re: konverze Ferda 3.50 do Layout

Dobry den

moc dekuji, o vikendu se s tim zkusim poprat.

Mirek Cespiva