1

Téma: Netlist - doplnìní parametrů driveru FM410.cpn

Dobrý den,
neplánujete doplnit ke stávajícím nastavení položky driveru Combine Items o variantu Name And Value? Pokud chci mít na desce hodnoty součástek, tak používám standardní volbu Name, Value And Note, nicméně občas do schématu potřebuji zadat nějakou orientační poznámku, která na desce v potisku nemá být (objednací číslo, příslušnost k nějaké logické části schématu atd.).
Proč je u Part Name součástky možné zadávat pouze velká písmena?

2

Re: Netlist - doplnìní parametrů driveru FM410.cpn

Dobrý den,

chápu, že by se Vám navrhované nastavení mohlo někdy hodit. Jenže nezapadá do současné koncepce.

Stávající tři polohy přepínače Combine Items jsou totiž myšleny tak, že v libovolné z nich obsahuje výsledný soubor všech pět popisů součástky. Jen jsou v každé poloze seskupeny do jiného počtu sloupců. Editor schematu umí tuto úplnou informaci správně znovu přečíst ze všech tří formátů partlistu. Editor plošného spoje kdysi využíval jen tři první sloupce partlistu, a proto vznikla možnost kombinování. Detaily aktuálního stavu neznám, ale předpokládám, že k dispozici je už také více možností.

Rozumím Vašemu návrhu tak, že v doplněné poloze přepínače by se část informace měla definitivně vypustit. Tím by se ale zrušila jistota, že partlist se přečte vždy správně.

Od verze 4.0 je knihovna schematických předloh tříděna abecedně bez rozlišování velikosti písmen.  Kvůli zjednodušení nebyl zápis malých písmen vůbec umožněn.

3

Re: Netlist - doplnìní parametrů driveru FM410.cpn

Děkuji za info.