1

Téma: Kontrola existence pouzder

Dobry den,
mam dalsi "namet zlepsovak" - ze by bylo zajimave mit moznost hromadne kontroly existence pouzder, ktera jsou u jednotlivych soucastek nastavena.

Vyhodne je to jak pro ty, kteri maji napriklad jen schematik, s tim, ze desky jim dela nekdo jiny, a take pro nas, kde jeden clovek dela schema a druhy desku. Casto se mi stava ze kolega kopiruje bloky z ruznych mist (mame na to referencni knihovnu, ale ne vsechny bloky tam jsou). A relativne casto zmenim v ramci unifikace jmeno nejakeho pouzdra. Muze nastat i par dalsich situaci.

Takto si take navrhar schematu hned overi, jestli ma v poradku vazbu vuci komponentam v knihovne layoutu.

2

Re: Kontrola existence pouzder

V testovacích verzích od 4.40.65.23 výše naleznete množinové kritérium Edit|Group Operation|Select|Components|Package in PCB Library (nutno mít připojen prohlížeč pouzder), které bylo zamýšleno právě pro takovéto účely.

3

Re: Kontrola existence pouzder

Napada me, jestli by to nemelo byt spis naopak...cervenou barvou oznacovat ty, ktere existujici pouzdro NEMAJI, a tudiz to je spatne (=cervena barva)...Vestsina jich spravne pouzdro ma, a cervena vic prasti do oci,kdyz clovek hleda, kde nejaka cervena sviti..

4

Re: Kontrola existence pouzder

Určitě se v řadě případů množinového hledání někdy hodí i výsledek pro opačnou podmínku. Proto každý výsledek hledání lze invertovat příkazem Toggle. (V tomto případě se Toggle užije na množinu součástek.) Zvýrazňovací barva navíc nemusí být červená. Můžete třeba použít nějaký odstín zelené.

Na druhou stranu, pokud byste při použití tohoto konkrétního kritéria měl výsledek překlápět vždy, bylo by asi vhodné podmínku otočit.

5 Naposledy upravil: Tomáš Och (2011-01-18 08:43:26)

Re: Kontrola existence pouzder

Puvodni pozadavek byl ten, aby, kdyz se zkopiruje blok schematu ze starsiho projektu, abych mel rychlou kontrolu nad tim, ze vsechna nastavena pouzdra soucastek pouzitych ve schematu maji v knihovne pouzder svuj platny nazev. Take obecne, pokud by se vybiraly soucastky, ktere maji pouzdro, ktere v knihovne je, k cemu by uzivateli ve vetsine pripadu bylo, ze ma soucastky oznacene, kdyz je to v poradku, a neni treba s nimi dale pracovat?

Mimochodem, mozna by stalo za to umistit tuto funkci spolu s funkci ve vlakne http://www.formica.cz/forum/viewtopic.p … 1061#p1061 do nejakeho spolecneho podmenu, nazvaneho ve smyslu "kontrola aktualnosti soucastek" (..blbejsi nazev me nenapada :o> )