1

Téma: Open Layout

Dobrý deň všetkým.Objavil sa mi problém.V editore schémy vytvorím netlist danej schémy.Uložím ho na HDD.Potom chcem otvori  Files-open layout.Pred tým program prešiel do layotu.Kde som už videl púzdra a mohol som zača pracova v layoute.Pomáhalo to hodne lebo niekedy sa stalo že program nenašiel niektoré púzdro v knižnici.Bola s tým rýchlejšia práca.Teraz ale naskočí tabulka hlásiaca chybu:(I/O) Canot run Layout eror code 5.Neotvorí sa layout.Musím zavrie schému a nájs netlist cez editor layotu.Neviem čo sa stalo.Je nejaká možnos odstránenia tohoto problému?Ak ano poprosím ako na to.Ïakujem

2

Re: Open Layout

Pravděpodobně se narušila asociace souboru *.PNL s programem Layout.  Pro nápravu by mělo stačit z programu Layout spustit příkaz Options|Miscellaneous|Associate FileTypes.

3

Re: Open Layout

To Krivka.Mám verziu 4.30.Ak otvorím v layoute options tak tam ale nemám príkaz alebo riadok.Miscelaneos.??o dalej?Ïakujem

4

Re: Open Layout

Nastavit asociaci přípony .PNL s programem Layout je možné i ve Windows Exploreru ("Průzkumník Windows"), jinak také můžete program Layout přeinstalovat -- příkaz je skutečně až ve verzi 4.40.

Dovoluji si tímto požádat všechny přispěvatele, aby, pokud se jejich dotaz netýká poslední verze Formiky, se v něm o tom zmínili; v opačném případě automaticky (a občas nesprávně) předpokládáme, že jde o verzi 4.40.

5

Re: Open Layout

Popíšu stručně, jak postupovat v Průzkumníku nejrozšířenější verze Windows XP. Poklikáním myší na libovolný soubor netlistu otevřete jeho Vlastnosti.

http://www.formica.cz/files/forum/asociace_pnl.png

Na první záložce nastavíte, že tento typ souboru se bude implicitně otevírat editorem Layout (tj. obnovíte požadovanou asociaci). Připomínám, že takto vytvořená asociace platí jen pro právě přihlášeného uživatele a měla by sloužit jen k modifikaci chování určeného globální asociací, která byla vytvořena při instalaci systému Formica. Zkontrolovat správnost globální asociace lze v Ovládacím panelu v položce Možnosti složky.

http://www.formica.cz/files/forum/asociace_pnl2.png

Pokud je globální asociace změněna nebo neexistuje, doporučuji přeinstalaci systému.

6

Re: Open Layout

Ïakujem páni za vašu snahu a rady.Tak ako ste mi poradili tak som aj spravil,po nastavení asociácie už to pracuje bez problémov.Ešte raz ďakujem.