1

Téma: Zobrazení pouze zvýrazněných prvků

Hezký den,
je možné v Layoutu nějak nastavit filtr pro zobrazení vrstev tak, aby se zobrazovaly jen položky označené jako „highlight“ ? Např. aby po Check Violations byla vidět pouze kolizní místa ?
IvoL

2

Re: Zobrazení pouze zvýrazněných prvků

Dobrý den, přímo to bohužel nejde, ale existují nejméně dvě možnosti, jak požadovaného efektu dosáhnout:

1) Highlight přesunout do uživatelské vlajky (např. příkazem Select / User Flags / Flag A / Swap Flag and Highlight) a pak v menu Graphics / Layer Colors pro „zajímavé“ vrstvy místo obvyklého On nebo Dim nastavit User.  Tím vlastně vrstvu vypnete, a naopak zapnete zobrazování jen prvků s uživatelskou vlajkou (na té vrstvě), a to v barvě té vlajky.  Více na podobné téma najdete zde: http://formica.cz/forum/viewtopic.php?id=291

2) Druhá možnost je barvu „zajímavých“ vrstev velmi ztmavit (opět v menu Graphics / Layer Colors), a procento zjasnění užívané pro zvýraznění naopak velmi zvýšit, např. Graphics / Layer Colors / Thresholds / Highlight (%) = 500.

Protože v obou případech je třeba nastavení grafiky (ne zcela triviálně) měnit, hodí se využít nové vlastnosti verze 4.41, celé toto nastavení si příkazem Graphics / Save View & Zoom uložit do některého z deseti „pohledů“ (čili pamětí) a odtud jej vyvolávat dle potřeby příkazem Graphics / Restore View.  Jako obvykle mohou dále pomoci také makra.

3 Naposledy upravil: Ivo Löffler (2019-06-27 13:38:32)

Re: Zobrazení pouze zvýrazněných prvků

Dobrý den,
děkuji, varianta 2 mi v tuto chvíli stačí.

4

Re: Zobrazení pouze zvýrazněných prvků

Dobrý den,
nedalo mi, abych neotestoval i využití user flagů. Po chvíli jsem se dopátral kýženého výsledku a plusem byla vlastní barva.
IvoL