1

Téma: Práce s částí schématu (tisk, Netlist)

Dobrý den,

v jednom výkresu mám několik samostatných částí (každá bude na samostatném plošném spoji), které jsou navzájem propojeny vodiči. Je možné, abych vytiskl nějak jednoduše pouze část výkresu (něco jako vložit okno a pracovat jenom s oknem) a abych vygeneroval Netlist pouze pro část schématu? V menu File/Hardcopy jsem našel tisk pouze části výkresu, ale musel bych zadávat přesné souřadnice.

Děkuji za odpověď.

Petr Filipi

2

Re: Práce s částí schématu (tisk, Netlist)

Dobrý den,

máte pravdu, pro tisk výřezu je nutno zadat souřadnice. Lze to sice zjednodušit tak, že jeden roh výřezu označíte pomocí počátku relativních souřadnic a pro druhý použijete okamžitou polohu kurzoru na kreslicí ploše, nicméně jde pořád o tutéž operaci.

Vygenerovat netlist výřezu schématu program neumí. Pokud si ale každou samostatnou část přenesete na vlastní výkres a navzájem je propojíte pomocí návěští, budete moci jednoduše každý výkres nezávisle na ostatních tisknout a rovněž pro něj generovat netlist a zároveň budete mít k dispozici i netlist celého zapojení.

S pozdravem
Ivo Křivka

3

Re: Práce s částí schématu (tisk, Netlist)

Dobrý den,
pochopitelně záleží zda máte jschema jako jeden velký výkres (plochu) a nebo zda máte jednotlivé díly ve Woksheetech. Worksheet lze tisknout samostatně. Pokud si ho vyexportujete (konkrétní výkres se vytvoří jako samostatný soubor), tak po jeho otevření můžete generovat netlist této části schématu.

IvoL